«Наша гордість»

2017-04-28

/Files/photogallery/1607/Переможці олімпіад і МАН.JPG

Під таким гаслом 26 квітня 2017 року в Чугуївській гімназії № 5 відбулося свято вшанування й нагородження обдарованих учнів та їхніх наставників, головна мета якого - підтримка творчих здібностей та ініціативи учнів, стимулювання їх навчальних здібностей, пропаганда пріоритету знань як одного з головних засобів саморозвитку та самовираження особистості, її самоствердження.

Нам є ким пишатися. У гімназії є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді.

У цьому навчальному році 42 учні нашої гімназії стали переможцями й призерами міських предметних олімпіад, а 8 учнів – обласних і міських етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Окремо хочеться назвати ученицю 11-Б класу Аргунову Анну, яка другий рік поспіль посідає перші місця в міських та обласних етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії та географії, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (керівник роботи Юрченко А.В.); ученицю 10 класу Демченко Ольгу (І-ші місця у міських етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури й трудового навчання, ІІ місце в міському етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, І місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН (керівник роботи Проскуріна О.В.), учня 11-Б класу Шашка Олексія (І місце в міському етапі і ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій, І місце в міському етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії), ученицю 11-А класу Ворожбіт Юлію (І-ші місця в міському та обласному етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, ІІІ місце в міському етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури), ученицю 10 класу Баришеву Даріну (І місце в міському та ІІІ місце в обласному етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (керівник роботи Серік О.В.), ІІ місце в міському етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії), ученицю 11-А класу Походенко Поліну (І місце в міському та ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (керівник роботи Лімачко В.В.).

Команда знавців «Лідер», до складу якої входятьВорожбіт Юлія (капітан команди), Аргунова Анна, Шашко Олексій, Походенко Поліна, Клімова Валерія, Іванова Ірина, Матієнко Микита, Юдіна Вікторія (керівник Пугачова Г.П.), другий рік поспіль посідає І місце у міських інтелектуальних іграх «Що? Де? Коли?». 15 квітня 2017 року команда представляла м. Чугуїв у фіналі чемпіонату Харківської області з гри «Що? Де? Коли?» і виборола ІІ місце. Також наші знавці посіли І місце в заліковій грі «Ерудит», що проводилася вперше в рамках цього чемпіонату.

Гімназія готує не тільки майбутню інтелектуальну еліту ,а й створює умови для творчого розвитку учнів. У великому сузір’ї перемог світяться яскраві зірки талантів, які дарують нам часточку своєї душі .

Це вихованці зразкового художнього хореографічного колективу «Крапельки» під керівництвом Бабенко Н.І. та Колісник Є.С. (володарі Гран-прі ХХ Різдвяного фестивалю дитячої творчості "Зимовий сонцеворот", переможці міського етапу ХХV Харківського обласного творчого фестивалю «Весняні дзвіночки», Всеукраїнського конкурсу-фестивалю сучасного та сценічного танцю «Квітневі перепляси», Всеукраїнського конкурсу хореографічного мистецтва «Скарби Слобожанщини». Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сучасного сценічного танцю «Зимові казки», Міжнародного фестивалю танцю Megapolis Харків-Бєлгород, V Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського та інших хореографічних конкурсів), вокально-театрального колективу «Грайлики» (керівник Ганзенко В.Д.),який посівІ місце у ІІ обласному святі-фестивалі дитячих фольклорних колективів „Щедрий вечір” та став лауреатом міського етапу ХХV Харківського обласного творчого фестивалю «Весняні дзвіночки», солісти Бакадорова Ганна, Маляр Дар’я, Шеруда Уляна, переможець Всеукраїнського конкурсу скрипалів «Таланти багатодітної родини» Бессараб Ілля (керівник Шестак Л.В.),Бессараб Марія і Матвій, які постійно перемагають у різноманітних конкурсах, змаганнях і фестивалях зі спортивних бальних танців. У червні 2016 року Маша і Матвій перемогли в змаганнях World Master Cup, що відбулися в Італії. У віковій групі «Юніори І» змагалися 32 пари з різних країн Європи, єдиними представниками України була пара Марії й Матвія (тренери Коробка Інна та Ренат).

Проект учениці 9-А класу Таранової Софії «У мене є дім» посів ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі соціальних проектів «Відновлення мого місця проживання» (керівники Бражник В.В., Мантурова О.О., Проскуріна О.В.).

Є в нас і спортивні досягнення. Команда учнів (Курячий Богдан, Румянцев Максим, Волков Вадим, Орел Вікторія й Бутенко Дарина) в міських особисто-командних змаганнях з шахів другий рік поспіль посідає І місце, команда футболістів (Шляхта Ілля, Рало Іван, Ніколаєвич Ігор, Бавикін Дмитро, Мацак Микита, Зуб Максим, Андрєєв Владислав, Лисенко Денис, Михайлов Данило, Храмцов Олексій, Кураксін Артем, Фурсов Богдан, Оленін Богдан) виборола ІІ місце в міських змаганнях з футболу на приз клубу «Шкіряний м’яч» серед юнаків 2004 року народження, команда учнів 10-11 класів (Педан Ілля, Яценя Андрій, Гулян Ваграм, Кульминський Олександр, Фурсов Ілля, Позняков Данило, Тимощук Максим, Литвишко Олександр) посіла ІІ місце в змаганнях з баскетболу серед учнів ЗНЗ м. Чугуєва, команда футболістів (Матвієнко Юрій, Клочко Єгор, Філіпський Руслан, Бичко Роман, Дацковський Артем, Проскурін Юрій, Гречаний Максим, Сосницький Ілля, Пастухов Кирило, Гузик Віктор) виборолаІ місце у міських змаганнях з футзалу «Шкільна футзальна ліга України». Разом з ними до перемоги йшли їхні наставники Бабак С.В. і Булашева В.О.

Учень 11-А класу Яценя Андрій у складі збірної команди в зональному етапі Чемпіонату України з волейболу (Шкільна ліга) виборов ІІІ місце, а команда дівчат 10-11 класів (Германова Дар'я, Архіпова Вікторія, Беспалова Анастасія, Панченко Поліна) - І місце в змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки, присвячених 25-й річниці Збройних Сил України.

У нашій гімназії навчається багато учнів, які гідно представляють м. Чугуїв на Міжнародних, Всеукраїнських та інших спортивних змаганнях. Це Римар Ірина, Полянський Микита (тренер з кікбоксингу Тюгаєв І.М.), Ніколаєвич Ігор (тренер з хокею Шляхов В.Є.), Бойко Єгор і Поляков Кирило (тренер з таеквандо Мауль О.О.), Фурсов Богдан (тренер з боксу Нестеренко П.О.), Орел Вікторія (тренер зі скелелазіння Колесниченко Д. С.), Кіяшко Ілля (тренери з важкої атлетики Водолазький В.В. і Красильніков Г.О.), Виноградов Руслан, Катречко Ілля, Третяк Данило та Линницький Іван (тренер з таеквандо й кікбоксингу Губар І.Л.), Аргунова Анна (тренерзі спортивного туризмуЛисенко С.В.).

Учениці 8-А класу Ніколаєвич Олександрі за високі досягнення в художній гімнастиці та випускнику Лиманському Богдану за високі досягнення в таеквандо у 2017 році присвоєно звання «Кандидат у майстри спорту».

За активну життєву позицію та якісну підготовку загальногімназійних заходів директор вручила подяки Клімовій Валерії, Походенко Поліні, Юдіній Вікторії, Бакадоровій Ганні, Жук Єлизаветі, Мантурову Олексію, Баришевій Даріні, Гузик Софії, Кіценко Єлизаветі, Овсепян Гаяне, Тимощуку Євгену.

Нагороди отримали вчителі, наставники й натхненники за високий професіоналізм, творчість, результативність у роботі з обдарованою учнівською молоддю Чугуївської гімназії № 5.

Від імені адміністрації та педагогічного колективу Валентина Василівна вручила подяки батькам та тренерам учнів за вагомий внесок в інтелектуальний та творчий розвиток дитини.

А ще від імені усіх учнів, батьків і вчителів ми хочемо висловити подяку нашим спонсорам, які за покликом душі й серця допомагають обдарованим дітям нашої гімназії.

Це депутат Харківської обласної ради Кривенко М.І., директор ТОВ «Чугуївський олійно-екстракційний завод» Таранов О. А., директор ПП «Лілія» Крицин Є.О., приватні підприємці Ворожбіт С.В., Семенюта О.А., Зубко Ю.В., Козачок О.І., Андрієвський Л.В.,

Наша гімназія – земля дитячої мрії, що зігріта сонячним теплом. Тут мудрість і знання панують, сповнені любов’ю і добром!

Директор гімназії Бражник В.В.

Більше фото

/Files/photogallery/1607/Творчі учні.JPG/Files/photogallery/1607/Спортсмени і тренери.JPG/Files/photogallery/1607/Спорт.JPG/Files/photogallery/1607/DSC_0016.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 171