Сузір’я талантів - 2016

2016-04-26

/Files/photogallery/1516/DSC_0093.JPG

Ось і промайнув ще один навчальний рік, і 22 квітня в актовій залі Чугуївської гімназії № 5 зібралися дружна шкільна родина на щорічне свято нагородження найкращих учнів гімназії, які стали переможцями змагань, олімпіад, конкурсів.

В цьому році їх багато! 30 учнів гімназії стали переможцями і призерами міських предметних олімпіад, 3 учні - призерами обласних олімпіад. Окремо хочеться сказати про ученицю 10-Б класу Аргунову Анну, яка в цьому році посіла І-ші місця в міському та обласному етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, І-ші місця в міському та обласному етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, ІІІ місце у міському етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Допомагала Анні йти до перемоги учитель історії Пугачова Г.П.

5 учнів нашої гімназії стали призерами міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Учениця 9-А класу Демченко Ольга разом із своїм керівником – учителем української мови та літератури Проскуріною О.В. представляла свою дослідницьку роботу на обласному етапі даного конкурсу-захисту.

Команда знавців гімназії у складі Ворожбіт Юлії, Юдіної Вікторії, Іванової Ірини, Шевцова Олексія, Ковальова Дмитра, Аргунової Анни посіла І місце у міській грі та І місце у фінальній (обласній) грі «Що? Де? Коли?» серед команд Харківської області. А готувала їх учитель історії Пугачова Г.П.

Наша гімназія готує не тільки високоінтелектуальних учнів. На фоні успішного навчання у великому сузір’ї мистецтва світяться яскраві зірки талантів, які дарують нам часточку своєї душі. Це співочі зірочки гімназії Бакадорова Ганна, Каретна Світлана, Маляр Дар’я, Штанюк Дар’я, Соловйова Олена, Белевцева Дар’я, Куріленко Єлизавета.

Багато перемог і в наших танцюристів – зразкового ансамблю танцю “Крапельки”, який є постійним переможцем різноманітних хореографічних конкурсів, фестивалів. Їх важко перерахувати, назву лише останню вагому перемогу у Всеукраїнському фестивалі танцю «Квітневі перепляси».

Не відстають і спортсмени. У цьому році команда у складі Фурсова Іллі, Гуляна Ваграма, Прядка Олександра виборола І місце у міських змаганнях зі стрітболу. Команда у складі Курячого Богдана, Румянцева Максима, Таранової Софії, Шидича Дмитра, Волкова Вадима, Монченко Єлизавети виборола І-ші місця у міських турнірах з шахів і шашок.

Окремо хочеться сказати про учнів, які своїми перемогами відомі далеко за межами нашого міста. Це Ніколаєвич Олександра, учениця 7-А класу.У 2015 роціСашастала переможцем і призером багатьох обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змагань з художньої гімнастики. За високі досягнення Олександра отримала звання «Людина року-2015» в номінації «Спортсмен року». Бессараб Марія і Бессараб Матвій, учні 8-Б класу, є постійними переможцями та призерами Міжнародних, Всеукраїнських, регіональних та обласних змагань зі спортивних танців. У цьому році Маша і Матвій взяли участь у Чемпіонаті Світу з бальних танців, який проходив у Парижі, і дійшли до півфіналу. Ніколаєвич Ігор, учень 6-Б класу - хокеїст, постійний володар звання «Кращий гравець матчу» Міжнародних, Всеукраїнських турнірів з хокею, які проходили у Брянску, Курську, Кременчузі, Харкові.

Без учителя не буває перемог. В нашій гімназії працюють обдаровані педагоги, які передають свої таланти учням, вкладають у них душу. Кожний педагог нашої гімназії - професіонал, але хочеться окремо назвати учителя хімії Старікову Ольгу Олександрівну, учителя історії Пугачову Галину Петрівну, учителя біології Миндар Валентину Іванівну, учителя хореографії Бабенко Наталію Іванівну, учні яких постійно перемагають у предметних олімпіадах, творчих конкурсах.

Під час свята прозвучали теплі слова вдячності батькам обдарованих учнів за вагомий внесок в інтелектуальний та творчий розвиток дитини.

Для нас вже стало доброю традицією під час свята вшанування обдарованих дітей визначати гімназиста року. В цьому році звання «Гімназист року» в номінації «Гордість гімназії» отримала Аргунова Анна, в номінації «Інтелект року» - Воробжіт Юлія, «Талант року» - Каретна Світлана, «Дослідник року» - Баришева Даріна.

Також були нагороджені найактивніші класи гімназії (10-А, 4-А, 4-Б) та учні (Клімова Валерія, Ворожбіт Юлія, Юдіна Вікторія, Матієнко Микита, Бакадорова Ганна, Баришева Даріна, Мантуров Олексій, Кульминський Олександр, Курячий Богдан, Шляхта Ілля, Бессараб Ілля, Яценя Андрій)

Після церемонії нагородження всіх присутніх очікував подарунок від творчих учнів – святковий концерт.

Минув ще один рік шкільного життя. І, безперечно, він був для нас успішним, цікавим, незабутнім, і на гімназійному небосхилі запалало ще одне сузір’я – сузір’я талантів 2016 року.

Більше фото

/Files/photogallery/1516/DSC_0143.JPG/Files/photogallery/1516/DSC_0202.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 64