Зустріч з героями

2016-04-15

/Files/images/muzey/DSC_1988.JPG

Цього тижня учні Чугуївської гімназії № 5 зустрілися із військовими 92-ої ОМБр: капітаном Каплею Сергієм Олександровичем, старшими лейтенантами Хайлом Сергієм Миколайовичем і Одарченком Дмитром Вікторовичем, сержантом Борщем Віталієм Валентиновичем і солдатом Семеновим Леонідом Івановичем. Зустріч допоміг організувати Пазій Андрій Іванович, волонтер, член громадської організації «Наш вибір».

Розпочалася зустріч відвідинами музею історії гімназії, під час яких гості ознайомились із експозицією «Герої живуть поруч».

Потім відбулася презентація книги «Незламні герої», яку презентував сам автор - викладач Гвардійського факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», полковник запасу Баркатов І.В. Як зауважив Ігор Валентинович, це перша спроба упорядкувати відомості про випускників Гвардійського факультету, які виконують військовий обов’язок у зоні АТО.

Автор подарував екземпляри своєї книги військовим і учням нашої гімназії.

Після презентації з сумом та болем в очах бійці ділилися з учнями спогадами, розповідали, що пережили за час, проведений у зоні АТО. Чоловіки своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів, запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство і про все те, що цікавило дітей.

Більше години хлопці і дівчата, затамувавши подих, слухали розповіді, запитували, спілкувались. Ніхто не залишився байдужим. В кінці зустрічі гімназисти подарували квіти, висловили щирі слова подяки і побажання миру і добра сучасним героям.

/Files/images/muzey/DSC_1955.JPG/Files/images/muzey/DSC_0003.JPG/Files/images/muzey/DSC_0008.JPG/Files/images/muzey/DSC_0013.JPG/Files/images/muzey/DSC_0024.JPG/Files/images/muzey/DSC_0026.JPG

/Files/images/muzey/DSC_1967.JPG

/Files/images/muzey/DSC_1974.JPG/Files/images/muzey/DSC_0030.JPG/Files/images/muzey/DSC_0036.JPG/Files/images/muzey/DSC_0039.JPG

/Files/images/muzey/DSC_1978.JPG

/Files/images/muzey/DSC_1983.JPG

/Files/images/muzey/DSC_1987.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 196