Не цькуй!

2023-09-28

Сьогодні, 28 вересня, учні 11 класу нашого закладу долучилися до IV всеукраїнського антибулінгового уроку, організаторами якого стала Громадська організація «НЕ ЦЬКУЙ». Цього року формат проведення охопив і закордонні заклади освіти, цей проєкт став міжнародним. Чому наш клас підключився до цієї акції? Відповідь проста. В своєму житті ми всі так чи інакше стикалися з проявами булінгу або мобінгу, і тільки зараз (нарахувати можна декілька років) цьому явищу надали розголосу і державні інституції розробили нормативні акти щодо протидії. Наші учні вступають у нове життя і важливо володіти знаннями з цього питання. Звичайно уроки за такою тематикою проходили в ліцеї неодноразово, але цей захід виявився більше практичним, інтерактивним. Автори проєкту надали цікаві матеріали: інфокспрес про цькування, інтерактивні вправи, відео, які допомогли провести змістовний урок, учні пригадали основні поняття, переглянули відео «Види булінгу» з цікавими прикладами, виконали інтерактивні вправи в LearningApps, Canva. Особливу увагу приділили кіберцькуванню.

Здивування і посмішку викликала вправа «Малюю себе». Як виявилося, це не так просто - в малюнку відобразити себе унікальною особистістю, тим більше проасоціювати себе з твариною або рослиною... На жаль урок наш пройшов в онлайн режимі і це не дозволило переглянути творчість дітей, але вони запропонували надіслати малюнки в наш чат і виконати вправу «Впізнай мене». Інтрига триває, гра продовжується...

Навчити застосовувати знання та навички в повсякденному житті – це мета таких уроків. Сподіваюсь отримані знання не потрібно буде використовувати, але обізнаність у такому питанні повинна бути.

Ми всі різні, але ми всі рівні. Формуймо толерантне українське суспільство!

#чугуїв_ліцей5

#нецькуй

Кiлькiсть переглядiв: 91